AccueilFAQRechercherglossaireLa charteConnexionS'enregistrer
Statistiques
Nous avons 388 membres enregistrés
L'utilisateur enregistré le plus récent est Dzulma

Nos membres ont posté un total de 31091 messages dans 2281 sujets
Le livre d’or

N'hésitez pas à signer notre livre d'or
Partenaires
Devenez partenaire de ce forum en nous envoyant votre bannière ou logo.

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

compteur
RADIOS

Fichier hébergé par Archive-Host.com


Partagez | 
 

 avis d' recherche

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas 
Aller à la page : Précédent  1, 2, 3, 4  Suivant
AuteurMessage
batisse



Date d'inscription : 22/12/2009
Messages : 4953

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 9:13

T'appelles cha des boulettes tisaute? Comme les crottes de nez?

Ch'est vrai que ch'est un bon moyen pour in minger moins....
Revenir en haut Aller en bas
pépéPéBé

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 25/12/2009
Messages : 4646
Localisation Wimille 62126

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 9:39

Té nous a fait faire de l' bile et in mauvais sang noir comme eud' l'inque qu' in t' veyos pu Tiote Bellotte ! !
ouf ! ! In est rassurés ! ! !
Revenir en haut Aller en bas
nounours-94

avatar

Date d'inscription : 27/12/2009
Messages : 1567
Localisation Bolbec (76)

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 9:57

fayot.
Revenir en haut Aller en bas
pépéPéBé

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 25/12/2009
Messages : 4646
Localisation Wimille 62126

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 10:20

N' viens pas ichi m' dire qu' t' as pas caire nous tiote Bellotte, in t' crorot pas.
T' es jaloux! ! ! ouais ! ! !
Revenir en haut Aller en bas
nounours-94

avatar

Date d'inscription : 27/12/2009
Messages : 1567
Localisation Bolbec (76)

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 10:32

j'ai pas dit cha , mais j'e n'el dit pas.
sinan à va s' printe pour ' princesse d' Monaco.meme Roger i aura pus la loi sur sin site et cor moins Toni.Crying or Very sad
Revenir en haut Aller en bas
min nain

avatar

Date d'inscription : 11/06/2011
Messages : 391
Localisation Hérault

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 10:45

batisse a écrit:


Goulaffe!
Bizarre, Chez nous autes, in disot:"Que GALAFFE!"
Revenir en haut Aller en bas
batisse

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 22/12/2009
Messages : 4953
Localisation St Dié dins les Vosges

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 10:57

Cha arsonne quind même énon? Ch'est comme guimpe et gampe, ou plein d'autres mots qui s'arsonntent.

Te ne vas quind même nin nous faire ichi des menoules de boyaute rouche énon? Perlipopette!
Revenir en haut Aller en bas
nounours-94

avatar

Date d'inscription : 27/12/2009
Messages : 1567
Localisation Bolbec (76)

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 12:14

l' patois i diffère selon les régions.
un exempe:
nous z'autes dins l'62pour dire:
regarder ,in dit ravisse
dins l' 59 ché
arwette.
ché pus rustique mais bon i faut leur pardonner i n'ont pas été granmint à l'école.rire
Revenir en haut Aller en bas
pépéPéBé

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 25/12/2009
Messages : 4646
Localisation Wimille 62126

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 15:04

Chez nous in boyaucherie, in dit galafe
. Ichi à Boulonne, in dit [b]arguette [/b]" Arguette eu m eule pour vire su qu'i a pas d' écale d' héring !
Revenir en haut Aller en bas
Loumarcel

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 26/12/2009
Messages : 1406
Localisation Prés de Montpellier

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 15:10

J'cros qu'cha veut pas parler du minme sujet.
"Galafe" ch'est gourmand, crevard.
"arguette" j'in sais rien, mais j'pinse que cha veut dire "arwette" ou "ravisse"
Mi du 62 j'connaichot l'mot "arwette" et j'lai d'jà souvint imployé.
Revenir en haut Aller en bas
batisse

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 22/12/2009
Messages : 4953
Localisation St Dié dins les Vosges

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 15:19

T'es du 62 tisaute? Sur?
Revenir en haut Aller en bas
nounours-94

avatar

Date d'inscription : 27/12/2009
Messages : 1567
Localisation Bolbec (76)

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 16:10

mi ché certain batisse quand à loumarcel j'ai un doute.Neutral
Revenir en haut Aller en bas
pépéPéBé

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 25/12/2009
Messages : 4646
Localisation Wimille 62126

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 16:15

Faut pas ète honteux de l' dire, tout l' monte i peut pas ète du 62 ! !
....Les 62 is faut pas qu'is zoublitent:
. Qu' dins l' Nord i n' a pas du carbon
. Dins l' Nord ia aussi du pichon ! !
Revenir en haut Aller en bas
batisse

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 22/12/2009
Messages : 4953
Localisation St Dié dins les Vosges

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 16:21

Vinguette que ch'est quer du pichon à ch't'heure!

Cha a devenu un produit de luxe.

D'ailleurs i a eune question à laquelle j'ai toudis nin eu de réponse: in moyenne, i faut brûler combien de litres de fioul pour péquer un kilo de pichon?
Revenir en haut Aller en bas
pépéPéBé

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 25/12/2009
Messages : 4646
Localisation Wimille 62126

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 16:45

. Té pas obligé d' brûler du fioul, té prinds un Kayak d' mer et t'in rapporte pour tout l' coron ! ! Maqueraux, morue bars.
. Cha pillule d' maqueraux, is in donntent même à leus camarates phoques qu'i les suiftent.. Par momint is pourrotent les toucher avec leus mains.
. Au début is étotent pas rassurès, l' bestieau i pourrot artourner leu perissoire sans problème.
Par précaution, is vont toudis insanne à deux kayaks in mer, in sait jamais. J' vas mète des photos.
. Les professionnels is zont grandmint d' frais quand même. Ch' est pas non pus du bure à léquer, aller à l' pèque in mer.
Revenir en haut Aller en bas
pépéPéBé

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 25/12/2009
Messages : 4646
Localisation Wimille 62126

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 16:56


L' pèque d' min fils Bernard

L' bar ch' est pas tous les jours. Maqueraux ouais ! ! ! Morues souvint ! ! !
Seul'mint faut y daller ! ! !
Revenir en haut Aller en bas
Kazimierz

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 05/04/2011
Messages : 491
Localisation ~~ Boyau Rouche 62430 ~~

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 20:11

No z'autes dins ché mines

in dit aussi arvette

tout comme ravisse

ou ben même " arz'yeute ch'ti lal"

Wink


Dernière édition par Kazimierz le Lun 8 Aoû 2011 - 23:39, édité 1 fois
Revenir en haut Aller en bas
pépéPéBé

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 25/12/2009
Messages : 4646
Localisation Wimille 62126

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 21:09


....? té prononces... ar..ou..ète aveu l' w anglais ........ou
.... ar..vè...te aveuc l' w allemand
w... in allemand cha s'prononce v in dit un vagon
v.... cha s'prononce comme un f ....
OK?
.....nous in prononçot ar.... vè ...te
.....+ souvint.................ravisse
.
In s' cultife ichi : : :
Revenir en haut Aller en bas
Loumarcel

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 26/12/2009
Messages : 1406
Localisation Prés de Montpellier

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 22:49

zyeute ch'ti lal,
zieute un peu
ch'est vrai in disot cha aussi.
Revenir en haut Aller en bas
Loumarcel

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 26/12/2009
Messages : 1406
Localisation Prés de Montpellier

MessageSujet: Re: avis d' recherche Lun 8 Aoû 2011 - 22:51

Alors is y in a qui doutent ed mes origines ed 62 ?
Revenir en haut Aller en bas
batisse

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 22/12/2009
Messages : 4953
Localisation St Dié dins les Vosges

MessageSujet: Re: avis d' recherche Mar 9 Aoû 2011 - 8:06

Wette ichi.... Tcheu caractère... Ch'est du boyau rouche cha!
Revenir en haut Aller en bas
pépéPéBé

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 25/12/2009
Messages : 4646
Localisation Wimille 62126

MessageSujet: Re: avis d' recherche Mar 9 Aoû 2011 - 8:42

Ch' est un maldisant Marcel, ch' est de jaloustrie d' étringer cha ! ! !
Revenir en haut Aller en bas
Kazimierz

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 05/04/2011
Messages : 491
Localisation ~~ Boyau Rouche 62430 ~~

MessageSujet: Re: avis d' recherche Mar 9 Aoû 2011 - 10:02

batisse a écrit:
Wette ichi.... Tcheu caractère... Ch'est du boyau rouche cha!



In s'crorot bentôt in Belgique ,

intre Flamind & Wallon

Revenir en haut Aller en bas
pépéPéBé

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 25/12/2009
Messages : 4646
Localisation Wimille 62126

MessageSujet: Re: avis d' recherche Mar 9 Aoû 2011 - 10:24

Pourquoi qu' vos évcrivez cha aveuc un W ?
vos dijez ouètte ?
ou vette, diminution arvette ? ?
V'la eune question qu' alle est bonne ! ! !
Revenir en haut Aller en bas
nounours-94

avatar

Date d'inscription : 27/12/2009
Messages : 1567
Localisation Bolbec (76)

MessageSujet: Re: avis d' recherche Mar 9 Aoû 2011 - 10:43

très bonne question pépéBé.
Revenir en haut Aller en bas
pépéPéBé

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 25/12/2009
Messages : 4646
Localisation Wimille 62126

MessageSujet: Re: avis d' recherche Mar 9 Aoû 2011 - 10:56

D' toute façon, j' ai été vire dins l' glossaire....pas de w
. Par conte, miler cha i est aussi, j' l' avos jamais intindu dins les mines.
Revenir en haut Aller en bas
Contenu sponsorisé




MessageSujet: Re: avis d' recherche

Revenir en haut Aller en bas
 

avis d' recherche

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut 
Page 2 sur 4Aller à la page : Précédent  1, 2, 3, 4  Suivant

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
 :: Discussions diverses et variées :: Chés inclassapes-