AccueilFAQRechercherglossaireLa charteConnexionS'enregistrer
Statistiques
Nous avons 388 membres enregistrés
L'utilisateur enregistré le plus récent est Dzulma

Nos membres ont posté un total de 31208 messages dans 2282 sujets
Le livre d’or

N'hésitez pas à signer notre livre d'or
Partenaires
Devenez partenaire de ce forum en nous envoyant votre bannière ou logo.

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

Fichier hébergé par Archive-Host.com

compteur
RADIOS

Fichier hébergé par Archive-Host.com


Partagez | 
 

 Eul pen'tierre à l'plure

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas 
AuteurMessage
Roger

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 17/12/2009
Messages : 1279
Localisation Henin Beaumont

MessageSujet: Eul pen'tierre à l'plure Ven 28 Oct 2011 - 21:39

Eul pen'tierre à l'plure
Aveuc in' pén'tierre in s'régale toudis
Ch'est tertous euch qu'in dit.
Ah ! in' bonne pén'tierre à l'plure
Aveuc in bon morciau eud bure!
Ch'est sûr, y a rin eud mileu pour eus pourléquer
Et pour bin finir eul journée.
Ouai, in' pén'tierre à l'plure bin cute à ch'four,
Ch'est fou euch que cha bourre,
Et cha fait vraimint eul bonheur du jour!
Naturel'mint aveuc du pain, du bure ou bin du pâté,
Arringée in pitits morciaux qu'in appelle bidets.
Pi, bin sûr, par eud'zeur, i faut du sé,
Jusse assez pour li nous flatter eul gosier.

Aveuc in' pén'tierre copée in ronds.
1n peut faire des patacons
Eul pén'tierre al est cute à l'iau
Et ches ronds in les arcuits à ch'four in' deuxième fos.
Oins l'timps, in fajot cha sur in' cuisinire au carbon:
ln mettot ches patacons eud'zeur eul platine et in cuijant, cha sintot bon.

Nous, ches viux, in a connu cha.
Aveuc deux fos rin, in fajot in sacré r'pas ;
Mais achteur mes gins, tout est "chimiqué", trafiqué,
Tout euch qui étot bon, i est poudré, arrouzé ...
Va falloir arvinger eul pén'tierre.
Faut point eujter eul bonne bouffe in l'air.
Faut arrêter de s'faire rafourer. Assez eud ***'rie ...
Insempe, crions cha chi:
"Vif éul pén'tierre à l'plure !"
"Vif éul pén'tierre nature ! "
Louis Cliquenois
Revenir en haut Aller en bas
http://www.videochti.fr
batisse

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 22/12/2009
Messages : 4968
Localisation St Dié dins les Vosges

MessageSujet: Re: Eul pen'tierre à l'plure Ven 28 Oct 2011 - 23:18

Te vas dire que je ne peux nin m'impêcher de dire, mais pour mi eune penne tierre à l'pelure ch'est eune penne tierre cuite à l'ieau, avec s'pieau. Cuite à l'vapeur cha marche aussi.

In in fait par eximple de nou timps moderne tchand qu'in fait eune raclette.

In lijint sin texte de l'auteur, le me deminde si qu'in boyauroucherie eune penne tierre à l'plure cha peut aussi être cuit au four? Chez nousautes dins le 59 textile, tchand que ch'est cuit avec s'pieau, au four, in appelle cha eune penne tierre au four.

J'ai incore loupé eune occasion de serrer min caquet ou bien???

In tous les cas, eune penne tierre au four avec un mélinche de burre et d'al pilé... hmmm!

Mais ch'est un remède contre l'amour! Surtout si qu'in puq in prind du sauret ou eune séquo ainsi avec! Ou du puint. Je n'd'ai hérité d'un, vinguette, l'peinture du frigo elle fait des cloques....
Revenir en haut Aller en bas
Invité
Invité



MessageSujet: Re: Eul pen'tierre à l'plure Sam 29 Oct 2011 - 7:49

einne petote avec es plure ,in appelle cha aussi eine pomme de terre in robe des champs,dins l' temps dins ches camps in attrapos des allouettes ou monieaux gris qu'in plachos d'in eine petote et in faisot cuire dins ches braises..
Revenir en haut Aller en bas
pépéPéBé

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 25/12/2009
Messages : 4646
Localisation Wimille 62126

MessageSujet: Re: Eul pen'tierre à l'plure Sam 29 Oct 2011 - 18:10

In boyauch'rie, nous aussi on appelle cha aussi "eune penne tierre au four"cc, quand qu' alle est cuite.....au four.".

......Et eune bettrafe rouche qu'in cuijot ...dins l' temps dins l' four, aveuc nor fu à carbon ! ! ! !
Revenir en haut Aller en bas
camanette

avatar

Sexe : Féminin
Date d'inscription : 22/12/2009
Messages : 611
Localisation chef lieu du pas de calais

MessageSujet: Re: Eul pen'tierre à l'plure Sam 29 Oct 2011 - 18:42

bin, mi à s'soir j'fais des artichauts... comme disot Coluche c'est l'seul plat que quand que t'as fini y nn'a plus dins t'n'assiette qu'avant d'commincher....

aveuc du saucisson, des rillettes et un tiot peu d'paté d'campagne su du pain frais.....hummmm
Revenir en haut Aller en bas
batisse

avatar

Sexe : Masculin
Date d'inscription : 22/12/2009
Messages : 4968
Localisation St Dié dins les Vosges

MessageSujet: Re: Eul pen'tierre à l'plure Sam 29 Oct 2011 - 19:39

Mi je les fais avec de l'vinaigrette.

Saucisson, rillettes, pâté, pain et probablemint burre... euh... les artichauts ch'est pour te donner bonne conschienche?

Après cha te prindras bin eune religieusse ou eune mousse au chocolat énon?

Te n'd'es eune sacrée tisaute!
Revenir en haut Aller en bas
camanette

avatar

Sexe : Féminin
Date d'inscription : 22/12/2009
Messages : 611
Localisation chef lieu du pas de calais

MessageSujet: Re: Eul pen'tierre à l'plure Dim 30 Oct 2011 - 8:29

non, j'ai pon d'bonne conschience à m'donner, j'minge ch'qui m'plait, je n'fais pon d'régime....y s'ra temps d'in faire quand que min médecin y dira: stop!!

in attindant tout y va bien j'minge des artichauts pacheque j'ai quère cha....et pis ché toute (comme dirot l'ex intraineur d'laure Manaudou)
Revenir en haut Aller en bas
Contenu sponsorisé




MessageSujet: Re: Eul pen'tierre à l'plure

Revenir en haut Aller en bas
 

Eul pen'tierre à l'plure

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut 
Page 1 sur 1

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
 :: Poèmes, Textes, Chansons :: Coin des artistes-