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 Nieulles

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tiote bellotte

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MessageSujet: Nieulles Mar 21 Sep 2010 - 10:34




Les nieulles sont des gâtieaux d'Armentières, qu'in jette du haut du beffroi de l'hôtel de ville pindint l'fête locale

100 g de beurre
1 jaune d'oeuf
250 g de farine
50 g de sucre
3 cuil. à soupe de lait

Mélangez la farine et le sucre, faites un puits et ajoutez le beurre (qui n'dot pas ête dur).
Travaillez l'ensemble du bout des doigts (cha dot faire un genre de pâte sablée).
Ajoutez le jaune d'oeuf, le lait et pétrissez jusqu'à l'obtension d'une pâte lisse et homogène... Laissez reposez 1 h au frais.
Etalez la pâte sur 1/2 cm d'épaisseur sur un plan de tavail fariné et coupez des ronds à l'aide d'un emporte-pièce cannelé.
Placez les sur une plaque de cuisson ( légèremint huilée ou bin anti adhésife ou bin arcouverte d'papi sulfurisé) et mettez au four 20 mn à 180° (th6).
Les sablés doivent légèrement dorer...

attindez qu'is euchent totalemint arfroidis pou les minger.....

-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

l'principal c'est d'ête jone dins s'tiête
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Dernière édition par tiote bellotte le Mar 21 Sep 2010 - 23:19, édité 1 fois
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batisse

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MessageSujet: Re: Nieulles Mar 21 Sep 2010 - 10:47

tiote bellotte a écrit:
attindez qu'is euchent totalemint arfroidis pou les minger.....

Ch'est bon signe eune armarque ainsi...
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MessageSujet: Re: Nieulles Mar 21 Sep 2010 - 15:51

cha dot ete bon!
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Matante

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MessageSujet: Re: Nieulles Mar 21 Sep 2010 - 20:11

Te dis qui faut mette du lait....mais combien ?
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batisse

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MessageSujet: Re: Nieulles Mar 21 Sep 2010 - 22:07

Ne viens nin nous contrarier pleumette ti... si qu'elle dit qu'i faut du lait alors qu'i n'a nin de lait dins l'liste des commissions, ch'est qu'i in faut "juste assez" et pis ch'est tout.

I faut que cha soche lisse et homogène. Ch'est clair énon?

Cha qui est le puq importint dins l'recette, ch'est qu'i ne faut nin minger des ses couques avint qu'elles sochtent froites. Cha, ouais, ch'est importint...
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tiote bellotte

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MessageSujet: Re: Nieulles Mar 21 Sep 2010 - 23:18

t'as raison Matante, j'ai oblié eune phrase !!!!!
j'corrige cha tout d'suite

Alors, Batisse si Pleumette a dit qu'i fallot attinde que cha seuche frod pou minger chés sablés ch'est pace qu'alle sait qui a des galafes qui ont d'maux à résister et qu'alle voudrot pas qu'is s'brûlent l'bouque.... té sais comme ceux qui ont d'maux à résister à ouvrir un pot d'caramels....

-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

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MessageSujet: Re: Nieulles Mer 22 Sep 2010 - 0:38

in parlant ed galafes , àqui t'est pinsot, à roger et à batisse??
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batisse

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MessageSujet: Re: Nieulles Mer 22 Sep 2010 - 7:04

Elle pinsot à elle ch'duc, à elle, tout simpelmint...

Pourquo que te tortures tin esprit à cachi après eune autre séquo?
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batisse

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MessageSujet: Re: Nieulles Mer 22 Sep 2010 - 7:09

tiote bellotte a écrit:
Alors, Batisse si Pleumette a dit.....

In dirot que sin nouvieau nom de service i est adjugé par l'sous grind chef à pleumes.

Bon, ben contraints et forcés in va l'adopter aussi alors. Obligis.
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la clo



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MessageSujet: Re: Nieulles Jeu 23 Sep 2010 - 9:49

J'va essayer d'in faire, toudis pou'l'guiffe.
j'ai du in minger quanque j'étos tiote j'avos un mononque qui étot de ch'coin là.
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la clo



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Localisation Brive la Gaillarde

MessageSujet: Re: Nieulles Mer 20 Oct 2010 - 22:36

J'in ai fait. Ch'est rudemint bon.
L'prochain cop j'va garder un jaune d'oeuf pour badigeonner le déssus des gâtieaux, i séront plus dorés et plus brillants à l'fin del cuisson.
J'vous dirai quoi.
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tiote bellotte

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MessageSujet: Re: Nieulles Jeu 21 Oct 2010 - 10:53

ouais ch'est eune bonne idée l'jaune d'oeuf pou dorer...

au fait, j'sus sure que ti, t'as attindu qu'chés gâtieaux seuchent frods pou commincher à les minger....

-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

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batisse

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MessageSujet: Re: Nieulles Jeu 21 Oct 2010 - 13:01

Gnagnagna.

T'es fierte de tin esprit déméprisint?

Eh, la clo, définds me, dis i que t'as nin su résister...

Et à mi, dis me cha que t'as fait avec le blanc de l'oeuf. Des meringues? Commint que te les cuis? Si ch'est au bain marie, fais comme si je ne t'avos nin posé l'question ou sinon la modérateusse sous chef verte elle va tellemint bomber le torse que tous ses boutons is vont voler, comme elle a déjà fait à sin lorqueste, et cha pourrot faire peur à sin cat et aux afants qu'elle s'occupe.
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MessageSujet: Re: Nieulles Jeu 21 Oct 2010 - 20:58

ej vais essayer d'in faire ed main matin comme tiote et la clo avec in jaune d'oeuf pour les dorer,j'ai déja des clients , em maman pis mes deux soeurs
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babette

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MessageSujet: Re: Nieulles Ven 22 Oct 2010 - 12:55

ché pas commint j'me su démerdée, bon, jva vous avouer, j'ai essayer el'arcette ed tiote belotte, l'résultat....euh, ché a s'casser ses dints ! Sad

Ech'duc,té nous donnera el'résultat des tiens, comme té dot in faire !
Alors, comme ichi y'a pas l'beffroi d'Armintieres, j'va les émietter pour ché moniaux,(bin ouais, j'voudros pas qu'ils s'cassent leurs becs) ! in verra si z'ont aprécier mes gatiaux in béton !
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MessageSujet: Re: Nieulles Sam 23 Oct 2010 - 6:12

hhier soir, j'ai fait des nieulles, ech matin j'ai gouté , i sont à mitant dur, ch'est normal!!!
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batisse

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MessageSujet: Re: Nieulles Sam 23 Oct 2010 - 9:17

Tout le secret est dins l'finesse du chateau de sable...

Elle le dit bin l'modérateusse verte: au début, in mélingint l'farine, le chuc et le burre, cha dot arsonner à de l'pâte sablée.

Insuite, i faut rajouter des séquos liquites (jaune d'oeuf et lait) jusqu'à que cha devienne eune pâte lisse et homogène.

A l'cuisson, je cite: "les sablés doivtent légèremint dorer".

Donc, in fait eune pâte à sablés, in l'allonche pour la rinte homogène, in la fait cuire et cha ardevient eune pâte à sablés.

A m'mote que les ceusses qui ont râté ch'est qu'au départ is ont fait eune pâte à sablés trop homogène... ou alors babette elle a rajouté eune séquo qui fait office de chimint... comme toute guernoule qui se respecte, t'aros nin rajouté eune séquo perso qui t'a passée par t'tiête?

Ch'est nin pour dire, mais les arcettes expliquées par des guernoules, cha tourne souvint au désastre. J'in ai eune masse d'eximples vécus. Un des ingrédiints les plus fréquints in parel cas, ch'est l'mauvaise fo, du ginre "ch'est écrit qu'i faut mettre 4 oeufs et ti, comme un babache, t'as mis 4 oeufs - incore heureux que t'as pinsé à inlever les cotchilles... mais infin, tertous i sait que ch'est sins les blancs, vu que ch'est écrit après qu'i faut les monter in neiche"...
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Roger

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MessageSujet: Re: Nieulles Sam 23 Oct 2010 - 11:06

Citation :
Ch'est nin pour dire, mais les arcettes expliquées par des guernoules, cha tourne souvint au désastre.
J'tiens avec ti Batisse!
Ch'est vrai qui veul'te toudis faire autremint de ce qui est marqué sur l'notice!
j'ai l'même à l'mason...
Heureus'mint qu'elle me lit nin.

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